Ledramp

Välkommen till oss på Styling4u, söker du en ledramp till bil eller lastbil så har du kommit helt rätt. Under våra 15 år har vi byggt upp ett brett utbud av högkvalitativa LED-ljusrampar anpassade för bil, lastbil och arbetsfordon. Oavsett om du vill ha ett enkelt stilrent ledrampspaket till din privata bil för landsvägskörning eller en effektiv LED-ljusramp till ditt företags lastbilar så garanterar våra produkter maximal ljusstyrka, höga krav på design och slitstarka produkter med bra garantier.

Vad ska jag tänka på vad vid val av ledramp?

Att välja rätt ledramp är inte svårt men det är viktigt att förstå vilka olika typer av LED-ljusrampar som finns, det finns Spot, Combo och Driving.  Exakt vilken ljusbild som passar dig och dina behov beror mycket hur många mil och vilken typ av väg man kör dessa mil till största del på. 

Kör man mycket i skog och på landsvägar där en ljusbild i ytterkanterna är att viktigt så är Driving och Combo att föredra. Dessa har en ljusbild som ger dig ett brett och långt ljus vilket i sin tur innebär att du kan se långt framför din bil och även brett ut i skog/väggren. Spot ledramp är optimalt om du kör mycket motorväg eller vägar med långa raksträckorna där det inte finns hinder för ljusbilden att färdras långt. Spot innebär att du får ett smalt, långt ljus som helt enkelt gör att du kan se vad som händer upp till 1000 meter bort. 

När du ska välja en extraljusramp är det också viktigt att vi bestämmer vilken form och storlek som passar din bil eller lastbil bäst. I vårt sortiment har du möjlighet att välja mellan en rak eller en svängd design. En svängd ramp kompletterar ofta estetiskt fordon med en böjd front på ett väldigt smakfullt sätt. LED-ramper är tillgängliga i en mängd olika längder, från så korta som 180mm till så långa som 1275mm, väldigt förenklat kan man säga att desto mindre ledramp desto mindre fordon passar det och tvärt om för de större modellerna. Det är viktigt att du noggrant överväger monteringsalternativen på ditt fordon för att säkerställa att rampens längd passar väl på fordonet, vi rekommenderar att man mäter eller att du kollar med din bilverkstad. För mindre fordon som snöskotrar eller fyrhjulingar är kortare ramper oftast lämpliga, medan längre ramper är idealiska för större fordon som lastbilar och grävmaskiner. Om du äger en personbil, rekommenderas det att välja en LED-ramp som mäter mellan 510mm och 577mm för optimal passform och funktion.

Hos oss på Styling4u hittar du LED-ramper till bilar, lastbilar och grävmaskiner som gör nattkörningen säkrare och förbättrar din sikt, samtidigt som de gör ditt fordon snyggare. Våra LED-ramper är designade för att ge starkt ljus men att samtidigt dra så lite energi som möjligt, så att ditt batteri håller längre. Det är viktigt att rampen inte bara ger bra ljus utan också passar snyggt in i bilens utseende, oftast monterad diskret i grillen.

Varför behöver man en ljusramp och hur används den?

En ljusramp kommer ge dig ett kraftfullt ljus som sträcker sig 500-1500 meter bort, beroende på vilken modell och storlek du väljer. Det kan vara avgörande för din och andras säkerhet på vägen, eftersom det ger dig möjlighet att upptäcka eventuella faror på långt håll och därmed reagera i tid. Till exempel, om du kör i 90 km/h, tar det bara en sekund att färdas 25 meter, vilket betyder att du inte har många sekunder på dig att reagera. Men på en bra upplyst väg blir det betydligt enklare att reagera i tid. Det är dessutom betydligt behagligare att köra i mörker med bra ljus.

De senaste 10 åren har vi sett att LED-ramper ökat i popularitet betydligt, särskilt bland privatpersoner som väljer att installera dem på sina fordon. En stor fördel med att installera en ljusramp jämfört med flera separata extraljus är att det är enklare och påverkar inte bilens utseende i samma utsträckning. Genom att montera en LED-ramp inbyggd i bilens grill blir den nästan osynlig när den inte används. Detta är ett utmärkt alternativ för de som vill bevara bilens originalutseende men samtidigt förbättra ljuset 2-10x.

Våra ljusramper finns i flera storlekar :

 1. Mindre ledrampar till Motorcykel, scoter eller snöskoter
 2. Normalstora ledramper till bil
 3. Större ljusramper, normalt för montering på tak eller större fordon så som lastbilar
 4. LED ramp slim för den med stora designbehov

Vad behöver jag för att montera en ledramp?

Våra extraljus led ramp är designade för att vara så enkla som möjligt att installera på bil, lastbil och grävmaskin, vi har till och med tagit fram enkla anslutningskablar för att förenkla detta ytterligare. På personbil och mindre arbetsfordon installeras normalt ledrampen i anslutning till grillen fram på bilen, man kan då välja att integrera ledrampen i grillen eller ha den utanpåliggande, vi har färdiga paket för båda typerna. De flesta ledramper är universala och passar de flesta typer av fordon, men för att förenkla installationen är det klokt att mäta passformen innan du genomför ditt köp. De absolut flesta av våra kunder klarar att göra installationen själv och du är alltid varmt välkommen att ställa frågor till oss så guidar vi dig. 

Det finns några komponenter som du behöver ha när du ska installera din ledramp:

 1. Hållare – En stabil hållare som fästs bakom din nummerskylt är nödvändig. Den måste vara kompatibel med din LED-ramp för att säkerställa en säker montering, här har vi färdiga ledrampspaket.
 2. DT-relä – Ett DT-relä krävs för att synkronisera LED-rampen med bilens helljus, så att båda tänds samtidigt, vi har en kategori med unikt framtagana relän.
 3. Låslist till registreringsskylten – Det är bra att ha en extra låslist till hands, särskilt eftersom den gamla låslisten har en tendens att skadas under demontering av nummerskylten.

Vill man göra det enkelt för sig köper man ett komplett LED-rampspaket. Dessa paket innehåller allt du behöver för monteringen, och du väljer enkelt paket baserat på vilken typ av LED-ramp du önskar. Detta garanterar att alla komponenter passar och fungerar ihop.

Om din bil är utrustad med originalmonterade LED- eller xenonhelljus, kan ytterligare utrustning krävas för att ansluta din LED-ramp korrekt. I sådana fall rekommenderar vi ett extraljusrelä, såsom XBB Dongle OBD II, ett trådlöst relä som förenklar kopplingen mellan helljus och LED-ramp och garanterar att allt fungerar som det ska.

Oavsett om det gäller professionella arbetsfordon så som lastbil, arbetsfordon eller grävmaskin erbjuder våra LED-rampar pålitlig belysning för alla tänkbara scenarion. Många lastbilsförare eller åkeriverksamheter vill förbättra sin belysning och våra rampar passar bra även i dessa syften. Våra högpresterande rampar är särskilt värdefulla under dygnets mörkare timmar, speciellt under höst och vinterhalvåret. 

Lagar och regler ledramp

Vi är stolta över att våra LED-rampar fått väldigt bra betyg och följer alla lagar och regler i flera i oberoende tester, vilket säkerställer att de möter stränga krav på ljusstyrka, energieffektivitet och hållbarhet.  Vi är mycket noga med vilka leverantörer vi tar in produkter ifrån och samtliga varumärken som vi på Styling4u har är testade och finns monterade på tusentals fordon redan idag. Under 2023 vann vi priser från tidningen trailer för ett antal av våra produkter.

I Sverige finns det några regler som styr användningen av extraljus på bilar och lastbilar. Dessa regler syftar till att säkerställa säkerheten på vägarna för alla trafikanter. Här är några av de viktigaste aspekterna:

 1. E-märkning: Alla extraljus som installeras på fordon måste vara E-märkta enligt EU-standarder. E-märkningen garanterar att ljuset uppfyller vissa säkerhetskrav och tekniska specifikationer.

 2. Antal ljus: För bilar enligt svenska regler får ett fordon ha maximalt fyra stycken extraljus monterade på fronten, inklusive de befintliga standardstrålkastarna.

 3. Placering och höjd: Extraljusen ska vara monterade så att de inte bländar andra trafikanter. De ska monteras symmetriskt och inte högre än bilens lägsta ljuspunkt på de ordinarie strålkastarna. Det finns specifika regler som styr hur högt eller lågt ljusen får monteras på fordonet.

 4. Referenstal: Det totala referenstalet för alla ljuskällor (inklusive standardljus och extraljus) som är tända samtidigt får inte överstiga 100. Referenstalet är en indikator på ljusets intensitet och bländande effekt.

 5. Anslutning till helljus: Extraljusen ska vara kopplade till fordonets helljussystem. Det innebär att extraljusen bara får lysa när helljuset är aktiverat.

 6. Godkännande: Efter installation av extraljus rekommenderas det att fordonet genomgår en kontroll hos Bilprovningen för att säkerställa att installationen uppfyller alla lagkrav och säkerhetsstandarder.

 7. Användning: Trots att extraljus kan förbättra synligheten under dåliga ljusförhållanden, finns det regler för när och hur de får användas för att minimera risken för att blända andra trafikanter.

Dessa regler är viktiga att känna till och följa för alla som överväger att installera extraljus på sina fordon, för att både öka säkerheten och undvika böter eller andra rättsliga konsekvenser. Det är också bra att hålla sig uppdaterad om eventuella ändringar i lagstiftningen som kan påverka hur extraljus får användas.

Vad betyder e-märkning av ledramp?

Från 1e januari 2005 är det ett krav att alla ledramper ska vara E-märkt för att få lov användas på allmänna vägar inom hela Europa. E-märkningen verifierar att belysningen uppfyller europeiska standarder och får därmed användas lagligt. Detta gäller både för fordonets originalstrålkastare och för eventuellt tillagda ledramper. Det finns en del vanliga missförstånd vi vill förtydliga.

E-Märkning ledramp

För att en ledramp ska vara lagligt på europeiska vägar måste det vara E-märkt och förses med ett ett så kallat referenstal. Märkningen på lampan börjar vanligtvis med bokstaven 'e' följt av en siffra som identifierar landet där godkännandet utfärdats. Referenstalet, som också anges på E-märkningen, beskriver ljusstyrkan där ett högre tal indikerar starkare ljus och ett fordons belysning för hel- och halvljus får inte överstiga 100.

Monteringsregler ledramp

Montering av ledramper kan verka komplicerat på grund av de strikta regler som gäller enligt svensk lagstiftning:

 • Höjd: Minsta tillåtna höjd från marken är 25 cm, medan maximal tillåten höjd är 1,5 meter.
 • Sidled: Ledramper får inte monteras mer än 40 cm från fordonets yttersta kant.
 • Mittsektion: Mitten av fordonet, med en bredd av 60 cm, ska vara fri från ledramper och reflexer.

Förbättra din bils belysning utan att förstöra utseendet på bilen

Det är inte bara viktigt att ljusrampen är effektiv och ger ett bra ljus, man vill ofta att den är snygg och smälter in också. För de bilägare som har högre krav på att det ska se estetiskt snyggt ut erbjuder vi slim LED-rampar med en modern, lågprofilsdesign som smälter sömlöst in i fordonets design. Dessa stilrena rampar förenar estetik med funktion och erbjuder ett starkt och jämnt ljus utan att kompromissa med fordonets utseende, dessa rampar hittar du under en speciell kategori på vår hemsida. 

Utforska vårt omfattande utbud av LED-rampar idag och förbättra ditt fordons belysning på ett kostnadseffektivt sätt. Våra LED-rampar är inte bara energieffektiva utan också kapabla att leverera exceptionell ljusstyrka och hållbarhet. Har du några frågor så finns vi på Styling4u alltid här för att besvara dina frågor!

Vanliga frågor:

Bästa ledrampen till personbil?


Den bästa LED-rampen för en personbil beror på dina specifika behov och användningsområden. Om du letar efter en mångsidig och pålitlig lösning, är en LED-ramp med kombinerad ljusbild (både spot- och floodljus) ofta ett utmärkt val. Dessa erbjuder bra belysning på både långa avstånd och bredare områden nära fordonet. För energieffektivitet och hållbarhet, välj en ramp med högkvalitativa LED-lampor och robust konstruktion. Se till att fästet är säkert och rampen är lämplig för din bilmodell. Alla varumärken är testade för maximal prestanda och tillförlitlighet.

Led ramp som extraljus?

En LED-ramp som extraljus är ett utmärkt val för att förbättra sikt och säkerhet under körning i dåligt upplysta förhållanden. Dessa rampar erbjuder kraftfull belysning och bredare ljusspridning än traditionella extraljus, vilket gör dem idealiska för både landsvägskörning och terrängkörning. När du väljer en LED-ramp som extraljus, se till att den är kompatibel med ditt fordon och uppfyller lokala trafikregler. Det är också viktigt att överväga rampens storlek, ljusstyrka och strålmönster för att säkerställa att den passar dina specifika behov. Professionell installation rekommenderas för att garantera säker och korrekt montering.

Är det svårt att montera en ljusramp på en bil?

Att montera en ljusramp på en bil kan vara relativt enkelt eller kräva mer avancerad teknisk kunskap beroende på ljusrampens typ och ditt fordon. Många moderna ljusrampar kommer med detaljerade instruktioner och monteringskit som underlättar installationen. För en grundläggande montering kan det räcka med grundverktyg som skruvmejslar och nycklar. Dock kan det krävas mer komplexa installationer, som elektrisk koppling till bilens elsystem, där det är rekommenderat att anlita en professionell för att säkerställa korrekt installation och funktion. Kontrollera alltid fordonstillverkarens riktlinjer och lokala lagar gällande montering av extraljus.

Vad är skillnaden på LED extraljusramp och ljusramp?

En LED extraljusramp och en ljusramp refererar ofta till samma typ av produkt, men termerna kan användas för att beskriva olika funktioner eller användningsområden. LED extraljusrampen är specifikt utformad för att ge extra belysning utöver bilens standardstrålkastare, ofta använd för att förbättra sikten under nattkörning eller i dåliga väderförhållanden. Ljusrampen är en mer generell term som kan inkludera olika typer av belysningsenheter monterade på fordon. Båda termerna beskriver rampformade belysningsenheter med LED-teknologi som ger bred, kraftfull belysning och är populära bland både off-road entusiaster och vanliga bilförare.

Passar era ljusramper till alla bilar?

Ja, våra ljusramper är utformade för att passa till alla biltyper, vilket gör dem till ett flexibelt val för bilägare oavsett fordon. Vi erbjuder en rad olika modeller med universella fästen som gör det möjligt att installera ljusrampen på allt från små personbilar till stora lastbilar och SUV:er. Våra fästen är designade för att erbjuda både stabilitet och enkel justerbarhet, vilket säkerställer att ljusrampen kan anpassas för att ge bästa möjliga belysning oavsett fordonets specifika design eller kontur.

Trots att våra ljusramper är universellt kompatibla, rekommenderar vi att du alltid kontrollerar produktens specifikationer för att bekräfta dess storlek och vikt, och se till att de överensstämmer med ditt fordons kapacitet och monteringsyta. Det är även viktigt att överväga fordonets strömförsörjning och elektriska system för att säkerställa att ljusrampen kan drivas effektivt utan att påverka fordonets övriga funktioner.

För optimal prestanda och säkerhet kan det vara klokt att överväga professionell installation, speciellt om du är osäker på hur man korrekt installerar elektriska komponenter i ditt fordon. Professionella installatörer kan också ge råd om den bästa placeringen för ljusrampen för att maximera dess effektivitet och ljusriktning.

Certifiering och säkerhet

Alla våra LED ljusramper är certifierade och uppfyller europeiska standarder, vilket garanterar hög säkerhet och kvalitet. Varje ljusramp i vårt sortiment är märkt med både CE och RoHS, vilket bekräftar att de överensstämmer med EU-direktiv. Dessa direktiv säkerställer att elektroniska produkter är fria från skadliga ämnen som kan vara farliga både för människor och miljön.

Dessutom har alla våra produkter genomgått omfattande tester för elektromagnetisk kompatibilitet (EMC). Detta innebär att de inte skapar elektromagnetiska störningar som kan påverka andra elektroniska system, såsom fordonsradios. Det är viktigt eftersom många ljusramper på marknaden kan orsaka störningar som påverkar fordonets elektroniska system, och i dessa fall är det ofta inte tillräckligt att bara använda ett avstörningsfilter.

Flera av våra ljusramper är även e-märkta, vilket innebär att de är godkända för användning på vägar inom hela EU. Om ni planerar att uppgradera belysningen på er bil eller lastbil kan ni vara trygga med att våra ljusramper inte bara förbättrar sikt och säkerhet, utan också fullt ut uppfyller alla gällande EU-direktiv.

Skillnaden mellan led ramp spot kontra fjärrljus led ramp

När det gäller att välja rätt LED-ramp för ditt fordon är det viktigt att förstå skillnaderna mellan olika typer av ljusbilder som dessa lampor kan producera. En LED ramp med spot-ljusbild skiljer sig markant från en fjärrljus LED-ramp genom ljusets spridning och räckvidd.

En LED ramp med spot-ljusbild är designad för att ge ett smalt, fokuserat ljus som når längre avstånd. Detta gör dem idealiska för användning där du behöver belysa längre sträckor framför fordonet, som vid landsvägskörning eller i öppna landskap.

Å andra sidan är en fjärrljus LED-ramp, ofta utrustad med spot-dioder, särskilt utformad för att maximera ljusets räckvidd. Denna typ av ramp erbjuder en ännu mer koncentrerad ljusbild som är optimerad för extremt långa avstånd, vilket överträffar den typiska spot-rampens räckvidd.

I jämförelse producerar en LED ramp med flood-ljusbild ett bredare ljus som är mer lämpat för att belysa större ytor närmare fordonet. Denna ljusbild är idealisk för off-road körning eller situationer där du behöver god sikt över ett bredare område framför och runt fordonet, men med kortare räckvidd än en spot-ljusbild.

Kvalitetssäkring

Vi är engagerade i att säkerställa högsta kvalitet på våra LED-rampar och genomför regelbundna tester för att upprätthålla dessa standarder. För att verifiera ljusstyrkan i våra produkter, samarbetar vi med erkända svenska tredjepartsaktörer som utför omfattande lumentester under verkliga förhållanden. Detta tillvägagångssätt garanterar att vår LED-belysning, oavsett om det är ljusrampar eller andra LED-lampor, alltid lever upp till de specificerade egenskaperna.

Det är viktigt för oss att våra kunder kan lita på att de får produkter av hög kvalitet. När en produkt från vårt sortiment erhåller en "bäst i test"-utmärkelse, såsom de som delades ut under åren 2014, 2015 eller 2016, är det värt att notera att dessa tester inte har utförts av oss på Ljusgiganten utan av oberoende tredjeparter. Detta externa erkännande bekräftar vår dedikation till kvalitet och vårt åtagande att leverera pålitlig och effektiv LED-belysning.

Vilka är de bästa LED ljusramparna för bilar på marknaden just nu?

De bästa LED ljusramparna varierar beroende på dina specifika behov och budget. Vi rekommenderar att du jämför produkter från välkända märken.


Hur mycket kostar en LED ljusramp för bil?

Priset på LED ljusrampar för bilar kan variera beroende på märke, storlek och funktioner. Generellt kostar de mellan 500 och 3000 SEK.


Var kan jag köpa en LED ljusramp för min bil?

LED ljusrampar kan köpas hos de flesta återförsäljare som säljer bildelar och tillbehör, både online och i fysiska butiker.


Vilka LED ljusrampar för bil är mest energieffektiva?

LED ljusrampar är generellt energieffektiva, men modeller med den senaste tekniken tenderar att vara mest effektiva. Läs produktbeskrivningarna för specifik information.


Hur installerar jag en LED ljusramp på min bil?

Installation av en LED ljusramp kan variera mellan olika fordon och rampmodeller. Det är rekommenderat att följa tillverkarens installationsguide eller anlita en professionell.