Golf 4

Styling delar och tillbehör till din Volkswagen Golf MK4

Volkswagen Golf Mk4, känd som Golf 4, är den fjärde generationen i den otroligt populära serien av Golf-fordon från Volkswagen. Sedan introduktionen 1997 har denna modell vunnit hjärtan över hela världen med sin tillförlitlighet, mångsidighet och stora potential för anpassning med styling och trimmning. Produktionen av Golf Mk4 fortsatte fram till 2003, då den ersattes av Golf Mk5, men dess popularitet och påverkan kvarstår. 

Modellvarianter av Golf Mk4

Golf Mk4 producerades i flera olika versioner som möter en rad olika behov och preferenser:

  • 3-dörrars halvkombi: Den klassiska kompakta versionen, perfekt för stadsförare och de som söker en smidig men kapabel bil.
  • 5-dörrars halvkombi: Erbjuder mer utrymme och tillgänglighet, idealisk för familjer och de som behöver mer flexibilitet från sin bil.
  • 5-dörrars kombi (Golf 4 Variant): Lanserad 1999, denna modell kombinerar Golfens smidighet med ännu mer lastkapacitet, vilket gör den perfekt för de som behöver mer utrymme utan att kompromissa med prestanda.

En speciell notering är Golf Mk4 Cabriolet, som tekniskt är en Mk3 med styling från Mk4, vilket gör att många standarddelar från Mk4-serien inte passar denna variant.

Prestandamodeller: GTI och R32

  • Golf 4 GTI: Sportversionen av Mk4, släpptes 1998 och innehöll ursprungligen samma 150hk 2-liters motor som dess föregångare. Under sin livstid sågs flera olika motoruppdateringar, vilket håller denna modell attraktiv för entusiaster.
  • Golf R32: Den högpresterande modellen introducerades 2002 och är utrustad med en kraftfull 3.2-liters V6-motor som ger 238hk. Denna modell markerade också premiären för Volkswagen med dubbelkopplingslåda (DSG) och hade 4-hjulsdrift via Haldex, vilket förbättrade väghållningen avsevärt.

Styling

Golf Mk4 är känd för sina möjligheter att stylas och anpassas. Här är några tips för att ge din Golf Mk4 en unik touch:

  • Fälgar och sänkning: Uppdateringar som sportiga fälgar och coilovers kan drastiskt förbättra bilens utseende och kördynamik.
  • Body Kits: För att få en mer aggressiv och sportig look kan du överväga att montera en Golf R32 front, sidokjolar och bakre stötfångare.
  • Interiöruppgraderingar: Installera anpassade säten, uppgradera underhållningssystemet eller lägg till kolfiberinlägg för en lyxigare känsla inuti kupén.

Var du hittar delar och tillbehör

Om du letar efter styling, delar och tillbehör till din Golf Mk4, har vi ett omfattande sortiment att välja från. Besök vår Volkswagen Golf sida för att utforska våra produkter och om du inte hittar vad du letar efter, tveka inte att kontakta oss för personlig service och rådgivning. Vi är här för att hjälpa dig att göra din Golf Mk4 till precis den bil du drömmer om. Ta första steget mot en uppgraderad och personlig bilupplevelse genom att utforska vårt sortiment idag.

.