Golf MK2 - Styling, reservdelar och tillbehör

Välkommen till vår dedikerade sektion för Volkswagen Golf MK2, här vi specialiserar oss på allt som rör styling och anpassning för denna klassiska modell. Volkswagen Golf MK2, som introducerades 1983 och producerades fram till tidigt 1990-tal, är känd för sin tidlösa design och pålitliga prestanda. Under den här Kategorin finner du det mesta inom styling, väghållning och tillbehör för din Volkswagen Golf 2. Om något skulle saknas eller du undrar något, tveka inte att höra av dig.

Vårt sortiment för Golf MK2 innehåller följande:

  • Exteriör Styling: Uppgradera din Golf MK2 med allt från snygga frontspoilers till eleganta sidokjolar och bakre diffusorer.
  • Fälgar och hjul: Välj bland ett brett utbud av högkvalitativa fälgar som förbättrar både din bils utseende och köregenskaper.
  • Interiör Förbättringar: Anpassa din kabin med allt från sportstolar till stilrena rattar och moderna multimedia-system.

Modellfakta

Volkswagen Golf 2 är den andra generationen av den oerhört populära halvkombi modellen Golf. Modellen tillverkades från 1983 till 1992. Golf 2 är lite större än vad föregående modell var, den är även rundare i formen än vad golf 1 är. Modellen erbjöds som antingen 3 eller 5 dörrars halvkombi, Golf 2 var även den sista golf versionen som gick att få med förgasar motor. Modellen fanns även med 4-hjulsdrift och kompressor matning. 

Under modellens livslängd så blev där ett par ändringar i bilens utseende, bland annat så plockade man bort hörnrutorna som satt i framdörrarna, förändrade grillens tjocklek. Man tog även och förstorade stötfångaren.

 Golf 2 gick att få i ett par olika utrustningsnivåer, dessa olika nivåer fick följande namn:

  • C
  • CL
  • GL
  • GT
  • GTI

På vissa marknader förekom det även flera utrustningsnivåer som ej finns med på den här listan. Antalet tillverkade Volkswagen golf mk2 slutade på 6.3 miljoner.

Golf 2 GTI

Precis som föregående Golf modellen så kom även den här med en GTI version. Den förekom som både 3-dörrars och 5-dörrars version. När Golf Mk2 GTI släpptes så hade den en 1,8 liters bränsleinsprutningsmotor, den här motor satt även i dem senare Golf 1 GTI versionerna.
Motorn levererade 110hk.

1986 så lanserade man Golf GTI 16V,  med den här versionen så leverarede 1,8 liters motorn nu 137 hästkrafter istället (129 med katalysator versionen). Modellen fick små röda diskreta 16V märken som satt fram och bak. Om man saknar en Golf 2 GTI front på sin bil så har en fin främre stötfångare och bakre stötfångare i GTI look.

Golf 2 citySTROMer

1984 så släppte Volkswagen en el-bils version av Golf 2. Det här var första elektriska bilen som märket har satt i produktion. Bilmodellen använde 16 Gel batterier som monterades  under bagaget och bakre sätena, bilen hade en räckvidd på på ca 5 mil. Modellen slutade att tillverkas 1985 efter endast 100 exemplar.

Vi på Styling4u har 15 års erfarenhet av Golf 2:or

På Styling4u.se strävar vi efter att erbjuda produkter av högsta kvalitet som uppfyller våra kunders förväntningar. Vår expertis inom bilstyling säkerställer att du får tillgång till de bästa produkterna som inte bara ser bra ut men också förbättrar din kördynamik. Vårt engagerade kundservice-team står redo att hjälpa dig att välja rätt produkter för just dina behov.

Dags att uppgradera din MK2a?

Är du redo att transformera din Volkswagen Golf Mk2? Börja med att utforska vårt omfattande utbud av stylingprodukter. Om du har frågor eller behöver ytterligare hjälp med att välja rätt produkter, tveka inte att kontakta oss. Låt oss hjälpa dig att ta din bil till nästa nivå. Besök vår sida för Golf och starta din resa mot en stylad och personifierad bil idag.

.