Golf 2

Golf 2

Under den här Kategorin finner du det mesta inom styling, väghållning och tillbehör för din Volkswagen Golf 2. Om något skulle saknas eller du undrar något, tveka inte att höra av dig.

 

 

Modellfakta

Volkswagen Golf 2 är den andra generationen av den oerhört populära halvkombi modellen Golf. Modellen tillverkades från 1983 till 1992. Golf 2 är lite större än vad föregående modell var, den är även rundare i formen än vad golf 1 är. Modellen erbjöds som antingen 3 eller 5 dörrars halvkombi, Golf 2 var även den sista golf versionen som gick att få med förgasar motor. Modellen fanns även med 4-hjulsdrift och kompressor matning.

 

Under modellens livslängd så blev där ett par ändringar i bilens utseende, bland annat så plockade man bort hörnrutorna som satt i framdörrarna, förändrade grillens tjocklek. Man tog även och förstorade stötfångaren.

 

Golf 2 gick att få i ett par olika utrustningsnivåer,

dessa olika nivåer fick följande namn:

 

·       C

·       CL

·       GL

·       GT

·       GTI

 

På vissa marknader förekom det även flera utrustningsnivåer som ej finns med på den här listan.
Antalet tillverkade Volkswagen golf mk2 slutade på 6.3 miljoner.

 

Golf 2 GTI

Precis som föregående Golf modellen så kom även den här med en GTI version. Den förekom som både 3-dörrars och 5-dörrars version. När Golf Mk2 GTI släpptes så hade den en 1,8 liters bränsleinsprutningsmotor, den här motor satt även i dem senare Golf 1 GTI versionerna.
Motorn levererade 110hk.

1986 så lanserade man Golf GTI 16V,  med den här versionen så leverarede 1,8 liters motorn nu 137 hästkrafter istället (129 med katalysator versionen). Modellen fick små röda diskreta 16V märken som satt fram och bak. Om man saknar en Golf 2 GTI front på sin bil så har en fin främre stötfångare och bakre stötfångare i GTI look.

 

Golf 2 citySTROMer

 

1984 så släppte Volkswagen en el-bils version av Golf 2. Det här var första elektriska bilen som märket har satt i produktion. Bilmodellen använde 16 Gel batterier som monterades  under bagaget och bakre sätena, bilen hade en räckvidd på på ca 5 mil. Modellen slutade att tillverkas 1985 efter endast 100 exemplar.

.