3-serien E46

Under den här kategorin finner du styling och tillbehör som är anpassat för din Bmw E46, vare sig det är en Coupe, sedan eller en touring så har vi något för dig.  Om det mot förmodan är något vi saknar så tveka inte att höra av dig till oss.

Modellfakta

Bmw e46 är den fjärde generationen av bmw 3-serien och ersättare till E36.

Modellen lanserades i december 1997, med sedan modellen först av bandet.

Tillverkning av karossen höll igång fram till och med 2006.

Bmw e46 kom i flera olika karosstyper, vilket är följande:

 

·       Sedan

·       Coupe

·       Cabriolet

·       Touring (kombi)

·       Compact (halvkombi)

 

Coupe modellen av E46 började tillverkas i december 1998, kort därpå i januari 1999 så kom Bmw e46 Touring (kombi). Var man intresserad av en cabriolet så fick man vänta till December 1999 innan man kunde lägga sina fingrar på den modellen. Sista modellen som lanserades under Bmw E46 karossen var Compact (halvkombi), den kom April 2000.

 

Bmw E46 var den första 3-serien sen E30 karossen att få en att få 4-hjulsdrift som tillval, standard är bakhjulsdrift. Dem 4-hjulsdrivna versionerna blev kallade IX och XD.  

 

Enligt Bmw själva så ska E46 vara upp till 70% styvare i karossen gentemot föregående 3-serie modell. Det här uppnådde man bland annat med hjälp av mer aluminium i hjulupphängningen för att förhindra svängning i karossen.
Trots att modellen är så pass bra i upphängningen så finns det ändå förbättringar att göra,
Vill man få en styvare bil med ännu bättre väghållning eller helt enkelt vill sänka bilen för ett häftigare utseende så erbjuder vi Coilovers för just det ändanmålet.

 

BMW E46 M3

 

 

Precis som föregående 3-serie modell så fick även E46 en M3 variant.

Modellen lanserades år 2000 och tillverkningen var igång till och med år 2006.

M3 E46 var tillgänglig i coupe eller cabriolet modell.
Motorn som används är den sista versionen av S50 motorn som introducerades med föregående M3 kaross, motorn har beteckningen S54B32 och levererar 338 Hk. Naturligtvis så är det inte bara motorn som är skiljer sig i en M3 mot en ordinarie E46, Några exempel är:

 

·       Stötfångare fram

·       Stötfångare bak

·       Sidokjolar

·       Backspeglar

·       Gälar på skärmarna

 

Enligt många så är M3 utseendet det överlägset snyggaste designen av Bmw E46 karossen.

Om du vill uppnå utseendet av en Bmw m3 men kanske inte äger en eller bara behöver nya delar till din befintliga så har vi i vårt sortiment flertalet av M3 Karossdelar. Så vill du få till den där goa Bmw E46 Styling så har vi det du behöver.

.