Golf 4

Golf 4

Under den här kategorin hittar du styling, delar och tillbehör till din Volkswagen golf 4, om det mot förmodan skulle vara något som saknas så tveka inte att höra av dig till oss.
Modellfakta

 

Volkswagen golf mk4 eller bara golf 4 är den fjärde generation av den ofantligt populära Golf familjen. produktionen startade sent 1997 och år 2003 så ersattes den av golf mk5.

Golf 4 tillverkades i tre olika varianter om man inte räknar in modellerna som är baserade på dess bottenplatta.  Dessa tre versioner är följande:

 

·       3-dörrars halvkombi

·       5-dörrars halvkombi

·       5-dörrars kombi (golf 4 variant)

 

Kombiversionen (golf 4 variant) släpptes för första gången år 1999 och var i produktion fram till 2006 när den ersattes av nästa generations golf variant.

 

Det tillverkades även en Cabriolet som såldes som en Golf mk4 men som i själva fallet var en mark 3 som man lagt till golf 4 styling på. Så majoriteten av delarna som används av resten av modellprogrammet passar ej på cabrioletversionen.GOLF 4 GTI

Den sportigare versionen av Golf mk4 som släpptes 1998 och kom då initialt med samma motor som förra generationens golf GTI haft (150hk 2-liters motor). Men under sin livstid kom GTIn med flertalet olika motorer.

 

 

GOLF R32

i slutet av 2002 påbörjades tillverkningen av golf r32. Den här modellen är en högpresterande golf mk4. Motorn som sitter i är 6-cylindrig med en cylindervolym på 3.2 liter och levererar 238hk. Den här modellen var den första serietillverkade bilen som fick en dubbelkopplingslåda (DSG). Golf R32 Fick även 4-hjulsdrift som levererades av Haldex.
Standard var 18-tums fälgar och inuti kupén hittade man sportsäten med R32 märken.
Tack vare 4hjulsdriften och att Golf R32 är 20mm lägre än den standard Golf mk4 versionen så har den en fantastiskt väghållning och en 0-100km/h tid på 6,6 sekunder.

 

 

GOLF MK4 STYLING

Precis som föregående Golf modeller så är den här modellen lätt att få till ett häftigt utseende på. Genom att få på ett par häftigare fälgar och sänka bilen med Coilovers så har man en bra början. Man kan även få till ett fräckare stuk genom att montera på en golf 4 r32 front samt sidokjolar och bakre stötfångare, då har man kommit väldigt långt.

.